Restaurant

De afzet van biologische voeding groeit al jarenlang gestaag. De consument weet eerlijke, onbewerkte en gezonde voeding te waarderen. Ook veel koks en restaurateurs hebben een voorkeur voor biologische ingrediënten. Hoe maakt u duidelijk dat uw restaurant waarde hecht aan duurzaamheid?

Het EKO-keurmerk Horeca biedt u de kans om vragende consumenten vóór te zijn. Met het EKO-keurmerk Horeca kunt u zich onderscheiden.

U kunt zich laten certificeren voor het aankooppercentage biologische voeding in de categorieën Brons (minimaal 15%), Zilver (minimaal 50%), Goud (minimaal 80%) en Goud 100%. Voor uw gasten is het aantoonbaar en transparant, want zij herkennen uw keuze voor biologisch aan het EKO-certificaat dat u in de zaak ophangt en aan de raamstickers en tafelkaartjes die wij leveren na certificering.

Wij werken natuurlijk graag mee aan publiciteit rondom de certificering en zetten daarbij ook onze eigen kanalen in, met name sociale media en perscontacten.

Wat zijn de belangrijkste regels?

  1. Aankoop van gecertificeerde leveranciers en van winkels
  2. Administratie van biologische aankopen verdeeld naar zes productgroepen
  3. Eigen controle en rapportage
  4. Een verduurzamingsbeleid met twee jaarlijkse verbeterdoelen

In het informatieblad vindt u gedetailleerde informatie.

Download ook het volledige reglement.
Inschrijven kunt u online.