Kookopleiding

De afzet van biologische voeding groeit al jarenlang gestaag. Biologisch is dé voedingstrend. In de gangbare opleidingen is er weinig tot geen aandacht voor onderwerpen als gezonde voeding en duurzaamheid.

Heb je een opleiding of kookschool die dat wél doet, kies dan voor certificering. Zo kan elke professional of hobbykok die een opleiding wil volgen zien waar je voor staat.

Het EKO-keurmerk Horeca bied je de kans om vragen vóór te zijn. Met het EKO-keurmerk Horeca kun je je onderscheiden.

Je kunt je laten certificeren voor het aankooppercentage biologische voeding in de categorieën Brons (minimaal 20%), Zilver (minimaal 50%), Goud (minimaal 80%) en Goud 100%. Voor je gasten is het aantoonbaar en transparant, want zij herkennen je keuze voor biologisch aan het EKO-certificaat dat je in de zaak ophangt en aan de raamstickers en tafelkaartjes die wij leveren na certificering.

Wij werken natuurlijk graag mee aan publiciteit rondom de certificering en zetten daarbij ook onze eigen kanalen in, met name sociale media en perscontacten.

Wat zijn de belangrijkste regels?

  1. Je koopt een substantieel deel biologisch in, minimaal 20%, van gecertificeerde leveranciers
  2. Je kunt aantonen dat dit percentage netjes verspreid is over groenten/fruit, vlees, zuivel, dranken, brood en houdbaar/convenience.
  3. Je controleert scherp op wat er binnen komt en of dat bio is als je bio besteld hebt
  4. Je maakt je eigen kwartaalrapportages (een spreadsheet bijv.)
  5. Je denkt dat het altijd duurzamer kan, aan de voorkant én de achterkant. Daarom heb je een duurzaamheidsbeleid en stel je jezelf jaarlijks twee verbeterdoelen

In het informatieblad vind je gedetailleerde informatie.

Download ook het volledige reglement. De tarieven zijn per 2020 fors verlaagd. We hopen daarmee de drempel voor toetreding zo laag mogelijk te maken, en de verduurzaming van de food service markt een impuls te geven.

Aanmelden en meer informatie door een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.